Chlebová polévka s bylinnými nočky

 

Chlebová polévka s bylinnými nočky
 
Ingredients
  • 1 cibule,
  • 1 stroužek česneku,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 200 g žitného chleba,
  • 400 g rajčat,
  • 1 l hovězího vývaru,
  • 100 g sušeného ovesného mléka,
  • 100 ml vody,
  • mletý pepř, sůl
Instructions
  1. BYLINKOVÉ NOČKY: 2 bílky, sůl, čerstvá bazalka, 100 g goudy, 30 g hrubé mouky
  2. POSTUP: V hrnci zpěníme na rozehřátém tuku nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, vložíme na kostičky nakrájený chléb a za stálého míchání jej opečeme. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, zalijeme vývarem, asi 15 min. povaříme a pak rozmixujeme nebo propasírujeme. Do polévky vlijeme ovesné mléko rozmíchané ve 100 ml vody, osolíme ji a opepříme. Na talířích doplníme bylinkovými nočky.
  3. PŘÍPRAVA NOČKŮ: Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, zlehka zamícháme drobně nasekanou bazalku, najemno nastrouhaný sýr a mouku. Lžící pak vykrajujeme drobné nočky, vkládáme je do horké vody (ne vroucí!!!) a na mírném ohni vaříme asi 4 min. Uvařené nočky vyjmeme a necháme okapat.