Kořeněná florentinská polévka

Kořeněná florentinská polévka
 
Ingredients
  • 1 větší cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce oleje,
  • 200 g brambor,
  • 1,2 l zeleninového vývaru,
  • sůl,
  • ¼ lžičky oregana,
  • muškátový oříšek,
  • 100 g špenátových listů,
  • 2 rajčata,
  • 1 vejce,
  • 50 g strouhaného parmezánu,
  • bazalka čerstvá
Instructions
  1. V hrnci osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a pak na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vývarem, okořeníme, osolíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Mezitím obereme špenátové listy, mírně je osolíme a na chvíli odložíme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a spolu se špenátem přidáme do polévky a povaříme. Před dovařením do polévky rozmícháme vejce a podle chuti dosolíme. Polévku na talířích sypeme sýrem a zdobíme lístky bazalky.