Studená zeleninová polévka

 

Studená zeleninová polévka
 
Ingredients
  • 200 g salátové okurky,
  • 200 g rajčat,
  • 1 žlutá paprika,
  • 1 červená cibule,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 l zeleninového vývaru,
  • 4 krajíce slunečnicového chleba,
  • 2 lžíce rajčatového kečupu, ocet,
  • 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, případně petrželka
Instructions
  1. Oloupanou okurku, rajčata a papriku nakrájíme nadrobno (od každé zeleniny odložíme dvě lžíce) a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem a přidáme dva rozdrobené krajíce chleba, kečup a trochu octa a vše postupně rozmixujeme. Pak necháme asi jednu hodinu vychladit. Mezitím zbývající chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vychlazenou polévku rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme, ozdobíme odloženou zeleninou a kostičkami opečeného chleba, popřípadě i snítkou petrželky