Zdravý kečup

Zdravý kečup
 
Plno lidí si nedokáže představit život bez kečupu, tak si ho můžete vyrobit sami a ještě k tomu zdravý. (! kečup je zdravý, ale bohužel není nízkokalorický, takže ho používejte s mírou!)
Ingredients
  • estragon
  • 3 kg rajčata
  • 100 ks koření nové
  • 100 g med (nebo podle chuti)
  • pepř celý
  • 200 ml ocet
  • 1 lžička paprika mletá pálivá-
  • skořice celá
  • 30 g sůl
Instructions
  1. Ocet přivedeme s novým kořením, pepřem, skořicí a estragonem k varu, krátce povaříme a necháme v přikryté nádobě asi 2 hodiny. Omytá rajčata nakrájíme na kousky a rozdusíme na kaši, umixujeme a prolisujeme a za stálého míchání pak odpaříme na hustou pastu. Pak přidáme proceděný octový macerát, sůl, med a papriku a ještě povaříme dokud se vše neprovaří a nevypaří do husté konzistence. Horký kečup plníme do zahřátých lahví, uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut Při 85 st. Zchladíme!!